Anadolu Lisesi

Anadolu Liselerimizde öğrencilerimiz, Tam Öğrenme Modeli ile üniversite eğitimi öncesi tam donanımlı bireyler olarak yetiştirilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının zenginleştirilmesiyle oluşturulmuş LİSE eğitim programımızdaki temel amaç; öğrencilerimizin bir üst öğrenime nitelikli bir şekilde hazırlanabilmeleri için gerekli olan akademik bilgi ve becerileri kazanabilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri, vizyonu geniş bir eğitim ortamı yaratmaktır.

Eğitim programımızda konular yatay ve dikey ilişkilendirmelerle öğretilir. Yapılan akademik izleme çalışmaları ile varsa öğrenme eksiklikleri telafi edilir. Detaylandırılmış program ve çeşitli ölçme değerlendirme araçlarıyla yapılan izleme çalışmaları sonuçları özenle değerlendirilerek yapılandırılır. Öğrencilerimizin akademik izleme sonuçları elektronik ortamda velilerle paylaşılır.

ÖSYM’nin uygulayacağı sınavlar gözetilerek öğrencilerimize sınava hazırlayıcı çalışmalar yapılan okullarımızda, akademik birimlerimiz tarafından, öğrencilerimizin genel sınav sonuçları, eğilimleri, ders çalışma ve soru çözme alışkanlıklarına ilişkin veriler takip edilir ve ilgililere geribildirim verilir.

Öğrencilerimize ayrıca sanat, spor ve kültür faaliyetleri ile çok yönlü birey olabilmeleri yönünde gelişim fırsatları sunulur. Üniversite eğitim imkânları ve avantajları ile tanıştırılan öğrencilerimize yönelik mesleki rehberlik ve kariyer planlama çalışmaları yapılır, sınav sistemleri konusunda öğrencilerimiz ve velilerimiz bilgilendirilir.

SEVİYE OKULLARI mezunlarının; iyi bir yurttaş ve dünya vatandaşı olabilmek için gerekli olan bilişsel, duyuşsal ve psikomotor edinimleri kazanmaları hedeflenir.