Anadolu Lisemizde, MEB tarafından belirlenen haftalık ders çizelgesine ek olarak bir kısım derslerin saatleri, artırılarak uygulanır. Hafta içi 9 saat, hafta sonu 5 saat olmak üzere bir haftada TOPLAM 50 saat ders yapılmaktadır.

Her ders için MEB yayınlarına ek olarak Seviye Konu Anlatımlı kitaplar, Seviye Soru Bankası, Seviye Öğreten Soru Bankası, yaprak testleri  ile Öğreten Akıllı Defter kullanılır. Öğrencinin tüm eğitim-öğretim faaliyetleri K-12 üzerinden veliler ile paylaşılır.

Her ders öğretmeni, verdiği ödevleri yine kendisi kontrol ederek K-12 sistemi üzerinden veliyi bilgilendirir. Ayrıca rehber öğretmenimiz veli ile bire bir görüşmeler yaparak öğrenciyi takip eder.

Her ay yapılan deneme sınavlarının yanı sıra her dersten Performans Değerlendirme Sınavları da uygulanır

11. ve 12. sınıflarda deneme sınavları, sınav dönemine göre haftada bir veya daha sıklıkta uygulanır.