‘’Bir insanı eğitmek bir toplumu eğitmektir.’’ anlayışı, çalışmalarımızı şekillendiren temel felsefedir. Batıkent Seviye Anadolu Lisesi olarak bizler yetiştirdiğimiz bireylere değerleriyle bütünleşen bir duruş kazandırmayı hedefledik ve kendi geleceklerine yön verebilen; akademik yeterlilik ve kişisel gelişimleriyle üniversite yaşamına hazırlanan; iki yabancı dili iyi seviyede kullanabilen, bilinçli kariyer seçimi ve planlaması yapabilen, Atatürkçü düşünce ışığında geleneklerine, kültür mirasına sahip çıkan; çağdaş, araştırmacı, eleştirel bakış açısına sahip, sorumluluk sahibi, çevreye, topluma ve insana saygılı bireyler yetiştirmek eğitim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.

• Anadolu lisemizde eğitim–öğretim 9. sınıftan 12. sınıfa kadar bir bütünlük içinde uygulanır.
  • Öğrencilerimiz zorunlu olan ortak derslerin yanı sıra zengin seçmeli ders alternatifleriyle üniversite eğitimi öncesi tam donanımlı bireyler olarak yetiştirilir.
  • Yabancı dil programıyla ikinci yabancı dil eğitimi 9. sınıftan itibaren başlar; öğrencilerimizin iki dili etkin bir şekilde kullanmaları sağlanır.
  • ÖSYM’nin uygulayacağı sınavlar gözetilerek öğrencilerimize dershanelere gitmelerine gerek bırakmayacak destek çalışmaları yapılır; genel sınav ve soru çözme alışkanlıkları ile kariyer planları okulumuzun akademik birimleri tarafından takip edilir.
  • Öğrencilerimiz uluslararası üniversite eğitim imkânları ve avantajları konusunda bilgilendirilir. ÖSYM’nin uyguladığı sınav sistemleri konusunda etkin bilgilendirmeler yapılır.