Seviye Okulları’nda 11. ve 12. sınıf öğrencileri haftada 5 güne yayılan, hafta içi günde 9, haftada 45 saati bulan bir YGS-LYS programına dahil olurlar. Bu doğrultuda YGS/LYS sistemi üzerine bilgilendirmeleri ve doğru şekilde yönlendirilmeleri hedeflenir.

Seviye Okulları’nda rehberlik birimi, öğrenci ve velinin eğitim süreçleri hakkında doğru ve zamanında bilgilenip yönlendirilmesi için gerekli tüm çalışmaları planlamaktadır. Gerçekleştirilen çalışmalardan bazıları şöyledir:

• ÖSYS sistemi bilgilendirme seminer çalışması
  • Motivasyon çalışmaları
  • Üniversite ziyaretleri etkinlikleri
  • Danışman öğretmen tayini
  • Aile içi iletişim seminer çalışması
  • Sınav kaygısı ve motivasyon seminer çalışması
  • Sınav öncesi öneriler seminer çalışması
  • Doğru iletişim seminer çalışması
  • Okul ve meslek tanıtım günleri etkinlikleri

(YGS-LYS) SİSTEMİ ÖSYS

1-YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı)

Üniversiteye girişte iki aşamalı sınav uygulanır.

YGS, birinci aşama sınavı olup Mart ayı içerisinde tek oturumda uygulanır.

YGS’nin amacı;

*LYS’ye girebilecek adayları seçmek,

*Açıköğretim programlarına, Meslek Yüksek Okulu ön lisans programlarına  ve belirli lisans programlarına yerleştirmede kullanılacak puanları elde etmek,

*LYS puanlarının oluşumuna %40 oranında katkı sağlamaktır.

2-LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı)

Amacı;

*YGS puan türlerinden herhangi bir puan türünden 180 puanını elde eden (barajı geçen) adaylar, hedefledikleri puan türüne göre istedikleri LYS’lere girebilirler ve İsteyen adaylar, bütün LYS’lere girebilecektir.

*LYS’ler haziran ayında farklı gün ve 5 farklı oturumda uygulanır.