Gelecek hayallerine giden yolda ilk aşama, üniversitedir.

• Öğrencilerimizin YGS/LYS’de başarılı olabilmelerini sağlamak amacıyla 9. sınıftan başlamak üzere sınav ve ödevlendirme çalışmaları yapılır.
  • 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin akademik seviyeleri belirlenerek başarı durumlarının takibi sağlanır.
  • 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerimize YGS denemeleri uygulamanın yanı sıra düzenli olarak Performans Değerlendirme Sınavları (PDS) ile eksik olan kazanımlarının da tespiti yapılır. Önceden belirlenmiş bir program çerçevesinde düzenlenen, her öğrencinin katılımının gerekli ve zorunlu olduğu YGS/LYS ve PDS sınavları sayesinde öğrencilerimizin akademik başarısı, öğrenme düzeyindeki gelişme ve değişimleri sürekli olarak izlenir ve kontrol altında tutulur.
  • Uygulanan deneme sınavları sonrası eksik kazanımlar randevulu soru çözüm saatleri ile tamamlanır.
  • Yaz ve kış tatilleri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı ile YGS-LYS kampları organize edilir.
  • ÖSYS Sistemi’ne dair tanıtım seminerleri düzenlenir.
  • Üniversiteler ve Yükseköğretim programları hakkında gerekli bilgilendirmeler yapılır.
  • Üniversite ziyaretleri, üniversite program tanıtımları, üniversite kariyer günleri düzenlenir.

Üniversite Ziyaretleri: Öğrencilerimizin üniversiteler ve bölümler hakkında doğru bilgilere sahip olabilmeleri ve bu bilgiler ışığında sağlıklı tercihler yapabilmeleri için üniversite ziyaretleri düzenlenir. Öğrencilerimiz üniversite kampüslerini gezerek okulun fiziki ortamı ve sunduğu olanaklar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olurlar.

Kariyer Günleri – Üniversite Fuarları: Kariyer günlerinde üniversitelerin eğitim sistemi, akademik kadrosu gibi konularla ilgili bilgilendirmeler yapılarak öğrencilerimize tanımak istedikleri meslek dalları ve popüler mesleklerin dışındaki gelişmeye açık meslek grupları ile ilgili de bilgiler verilir.

Seviye Okulları’nda öğrencilerin kariyer ve meslek tercihleri için hazırlandığı bu önemli süreçte, motivasyon, dikkat dağınıklığı, verimli ders çalışma yöntemleri vs konulara dair alanında uzman eğitimci ve psikologların katıldığı bilgilendirici seminer ve konferanslar da düzenlenir.

• YGS-LYS başvuru ve tercih işlemleri yapılır.
  • YGS ve LYS’ye hazırlığında danışmanlık hizmetinin yanı sıra sınav sonrasında Tercih Danışmanlığı da yapılarak öğrencilerimizin hedefledikleri Yükseköğretim Programlarına yerleşmeleri sağlanır.